Pallontallaajat.net
Valikko
kohteet maailmanympäri pakkaaminen

Reissun kohteet

heinäkuu 3, 2016

 

Kun aloimme miettimään reissun kohteita, ensimmäinen päätettävä asia oli reissuun käytettävä aika. Ensin ajatuksena reissun pituudeksi oli noin 3kk. Kun kohteita alettiin tosissaan miettimään ja laskemaan, kuinka pitkään kussakin kohteessa haluaisimme viettää, niin matkan lopulliseksi pituudeksi muovaantui 4,5kk. Lähdemme siis matkaan 19.10.2016 ja paluu takaisin kotimaan kamaralle on 4.3.2017. Ajatuksena oli viettää Suomen kylmin ja pimein aika jossain lämpimässä. Lämpötila olikin toinen asia, joka ohjasi kohteiden valintaa. Halusimme matkustaa maihin, joissa pärjäisi ilman toppatakkeja ja saisi nauttia lämmöstä ja auringosta. Tällaiseksi kohdelista lopulta muokkaantui.

Thaimaa

2 viikkoa

Minulle ensimmäinen ajatus välivuotta ja reissaamista ajatellen oli, että haluaisin edes pienen ajan tehdä jonkinlaista vapaaehtoistyötä eläinten parissa. Luin eräästä blogista vapaaehtoistyöstä Thaimaan Elephant Nature Parkissa ja innostuin ajatuksesta täysin. Nuo sympaattiset otukset on jotenkin niin kiehtovia ja jännittäviä. Tuo elefanttien pelastuskeskus sijaitsee Pohjois-Thaimaassa lähellä Chiang Maita. Lennämme Chiang Maihin suoraan Bangkokista ja vietämme siellä pari päivää ennen projektin alkamista. Vapaaehtoistyön jälkeen vietämme muutaman päivän Bangkokissa.

Filippiinit

2 viikkoa

Pohdimme paljon eri Aasian kohteita Kambodžasta Vietnamiin, mutta lopulta päädyimme valitsemaan vain yhden toisen Aasian maan Thaimaan lisäksi. Kohteeksi valikoitui Filippiinit ja siellä Palawanin saari, lähinnä kavereiden kokemusten ja Pinterestin kuvien perusteella. Onhan tuo paikka ihan mielettömän kaunis! Siellä tarkoituksena on rentoutua, snorklailla ja katsella upeita maisemia. Tavoitteena on kaiken stressin jättämine taakse ja täydellinen nollaaminen.

image

 Kuva Pinterest

Australia

5,5 viikkoa

Kaikille must see -kohde oli Australia. Siellä halusimme viettää kaikkein eniten aikaa, yhteensä 5,5 viikkoa. Maan valtavaa kokoa on vaikea käsittää ja hankala ajatella, että etäisyydet siellä ovat kamalan suuria. Halusimme tietysti nähdä kaiken, mutta realistisesti ajateltuna päädyimme pitäytymään maan itäpuolikossa. Lennämme Filippiineiltä Melbourneen ja vietämme siellä muutaman päivän. Sitten aloitamme 10 päivän valmisreissun Adelaiden kautta Ulurulle, maan keskiosaan. Lähtökohtaisesti halusimme välttää kaikkia valmismatkoja ja reissupaketteja, mutta laskeskelimme, että tuo reissu tulisi paljon halvemmaksi ottaa pakettimatkana, kuin itse autoillen. Lisäksi valmiilla reissulla voi keskittyä vain maisemista ja elämyksistä nauttimiseen ilman stressiä. Australian keskeltä lennämme Cairnsiin, josta tulemme itärannikkoa alas Sydneyyn. Itärannikon aikataulun olemme jättäneet aika avoimeksi. Sydneyssä on tarkoitus viettää joulua ja välipäivinä lentää sieltä Uuteen-Seelantiin.

Uusi-Seelanti

3,5 viikkoa

Lennämme juhlimaan uutta vuotta Uuteen-Seelantiin. Aloitamme reissun Eteläsaarelta, josta matkaamme ylös Pohjoissaarelle aina pohjoista Northlandia myöten. Minulle Uusi-Seelanti on maana tuttu, sillä olen ollut siellä lukioaikana vuoden vaihto-oppilaana ja sen jälkeen kerran kuukauden reissaamassa. Tarkoituksena on nähdä mahdollisimman paljon käytettävissä olevan ajan puitteissa. Luultavasti vuokraamme matkailuauton, jolla ajelemme paikasta toiseen. Uudessa-Seelannissahan luontokohteita ja nähtävää riittää!

Fidži

1 viikko

Australian ja Uuden-Seelannin koluamisen jälkeen menemme hetkeksi chillaamaan Fidžille. Tyynenmeren saarista Fidži valikoitui kohteeksi helppouden ja aikataulutuksen vuoksi. Muille saariryhmille pääseminen vie hieman enemmän aikaa ja halusimme maksimoida rannalla rentoutuessa käytettävissä olevan ajan. Fidžiltä löytyi myös budjettiystävällistä majoitusta ja päädyimmekin ottamaan Kilroyn kautta Island hopping -paketin. Saarista vierailemme Yasawan ja Mamanucan saarilla.

Costa Rica

2 viikkoa

Fidžiltä lennämme Costa Rican San Joséen. Suunnitelmat Costa Ricaan ovat tässä vaiheessa vielä melko auki. Tarkoituksena kuitenkin on nähdä ainakin sademetsiä ja kokeilla surffausta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicaragua

2 viikkoa

Nicaraguan suunnitelmat ovat aika samalla mallilla, kuin Costa Rican. Paluulento Helsinkiin 2.3. on oikeastaan ainoa tässä vaiheessa suunniteltu asia.

Tässä siis pieni yleiskatsaus meidän 4,5 kuukauden maailmanympärimatkasta. Lisää tietoa ja vinkkejä varmasti tulee, kun reissun päälle päästään.

 

Laura

 

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa Arimo K lokakuu 19, 2016 at 18:55

    Siistin oloinen suunnitelma! Hyvää matkaa ja tervetuloa Aasiaan, toivottavasti reissu sujuu hyvin! 🙂

    • Vastaa justgo lokakuu 21, 2016 at 18:22

      Kiitos!! 🙂

    Vastaa